Kurzy pro pedagogy: Jak Metoda Tygří svět mění školní prostředí

Kurzy pro pedagogy jsou stále více žádané, zejména v dnešní době, kdy je emoční a sociální zdraví dětí ve školách nezbytně důležité. Proto jsme se rozhodli zorganizovat otevřený kurz pro pedagogy prvního stupně základní školy a další pedagogické a sociální pracovníky zaměřený na komunikační metodu Tygří svět. Tento první kurz se konal v Praze a jeho cílem bylo představit účastníkům tuto českou metodu, která pomáhá zlepšit třídní klima a posiluje wellbeing dětí.

Proč otevřené kurzy pro pedagogy?

Mnozí pedagogové často pracují osamoceně a mohou mít pocit, že jejich úsilí není dostatečně oceněno. Otevřený kurz pro pedagogy poskytuje skvělou příležitost pro sdílení zkušeností a potvrzení, že jejich práce má hluboký smysl. Setkání s dalšími pedagogy, kteří mají děti opravdu rádi a snaží se o jejich nejlepší zájem, je pro mnoho učitelů velmi inspirativní a motivující.

Co je metoda Tygří svět?

Metoda Tygří svět je komplexní komunikační přístup, který umožňuje pedagogům lépe porozumět dětskému světu a efektivněji pracovat na zlepšování třídního klimatu. Tento přístup se zaměřuje na práci s emocemi a potřebami dětí, čímž posiluje jejich schopnost komunikace a vzájemného respektu. Děti se učí vyjadřovat své pocity a potřeby, což přispívá k vytvoření bezpečného a podporujícího prostředí ve třídě.

Jak metoda Tygří svět funguje?

Metoda pracuje s konceptem „Tygra“, což je metafora, která dětem usnadňuje mluvit o svých potřebách a emocích. Místo toho, aby se děti musely otevřeně bavit o sobě, mluví o svém „Tygrovi“, což často snižuje bariéry a usnadňuje komunikaci. Tento přístup nejen podporuje otevřenost a empatii, ale také pomáhá předcházet patologickým jevům, jako je šikana.

Přidejte se k dalšímu semináři po celém Česku

Pokud vás zaujala metoda Tygří svět a chcete se dozvědět více o tom, jak zlepšit třídní klima a podpořit emoční a sociální rozvoj dětí, zveme vás na naše nadcházející semináře společně s pedagogy, sociálními pracovníky a dalšími, kteří svoji práci dělají rádi. Na těchto školeních budete mít možnost seznámit se s praktickými nástroji a aktivitami, které vám pomohou lépe komunikovat s dětmi a vytvořit pozitivní a podpůrné prostředí. Sledujte naše webové stránky a sociální sítě pro další termíny a přihlaste se včas, abyste si zajistili místo. Těšíme se na vás a na společné budování lepšího třídního klimatu!

Přínosy kurzu pro účastníky

Účastníci našeho kurzu pro pedagogy obdrželi vypracované aktivity, které byly navrženy a otestovány jinými pedagogy v praxi. Tyto aktivity usnadňují implementaci metody Tygří svět do každodenní školní praxe. Kromě pedagogů prvního stupně základních škol se kurzu zúčastnila i školní psycholožka, což svědčí o širokém zájmu a potřebě této metody ve školním prostředí.

Zlepšení třídního klimatu a prevence šikany

Jedním z hlavních cílů metody Tygří svět je zlepšení třídního klimatu. Když děti cítí, že jejich emoce a potřeby jsou důležité a respektované, získávají větší důvěru v sebe i ve své spolužáky. Tím se snižuje prostor pro šikanu a další negativní jevy, které mohou narušovat školní prostředí. Každá komunikace v rámci této metody je příležitostí k budování pozitivních vztahů, což je klíčové pro zdravý vývoj dětí.

Praktická aplikace a snadná uchopitelnost

Metoda Tygří svět je snadno aplikovatelná a uchopitelná. Naši účastníci ocenili, že mohou ihned začít využívat nové znalosti a dovednosti ve svých třídách. Praktické aktivity a osvědčené postupy, které jsme jim poskytli, jim umožňují efektivně integrovat tuto metodu do jejich každodenní práce.

Závěrem

Otevřený kurz pro pedagogy na komunikační metodu Tygří svět, který proběhl v Praze, byl úspěšným krokem směrem k lepšímu a zdravějšímu školnímu prostředí. Pedagogové a sociální pracovníci, kteří se zúčastnili, získali cenné nástroje a znalosti pro zlepšení komunikace a podpory dětí ve školách. Věříme, že metoda Tygří svět bude i nadále přispívat k vytváření pozitivního a bezpečného školního prostředí, kde se děti mohou cítit respektované a pochopené.