Seminář pro vychovatele: Zlepšování třídního klimatu s metodou Tygří svět

Seminář pro vychovatele: Transformace třídního klimatu

Před nedávnem proběhl seminář pro vychovatele z Lišovské základní školy, zaměřený na inovativní komunikační metodu Tygří svět. Tento seminář pro vychovatele přinesl mnoho užitečných poznatků a praktických nástrojů, které pomohou vychovatelkám lépe porozumět dětskému světu a aktivně pracovat na zlepšování třídního klimatu. 

Co je Tygří svět?

Tygří svět je ucelený koncept wellbeingu, který se zaměřuje na práci s emocemi a potřebami dětí. Prostřednictvím této metody se děti učí vyjadřovat své emoce a potřeby, čímž získávají důvěru v to, že jejich pocity jsou důležité a respektované. Postava tygra hraje v této metodě klíčovou roli – dětem usnadňuje mluvit o svých pocitech, což je pro ně často snazší, než hovořit přímo o sobě. 

Seminář pro vychovatele: Proškolení v Lišově

Seminář pro vychovatele, který proběhl v Lišově, se setkal s velkým úspěchem. Vychovatelky z Lišovské základní školy byly nadšené z nových přístupů a metod, které jim byly představeny. Bylo radost sledovat jejich zaujetí a ochotu učit se novým způsobům komunikace s dětmi. Uvědomily si, jak obrovskou šanci mají na zlepšování třídního klimatu díky tomu, že se mohou soustředit na emoce a potřeby dětí, na rozdíl od pedagogů, kteří se často musí zaměřovat hlavně na předávání vědomostí.

Přidejte se k dalšímu semináři po celém Česku

Pokud vás zaujala metoda Tygří svět a chcete se dozvědět více o tom, jak zlepšit třídní klima a podpořit emoční a sociální rozvoj dětí, zveme vás na naše nadcházející semináře společně s pedagogy, sociálními pracovníky a dalšími, kteří svoji práci dělají rádi. Na těchto školeních budete mít možnost seznámit se s praktickými nástroji a aktivitami, které vám pomohou lépe komunikovat s dětmi a vytvořit pozitivní a podpůrné prostředí. Sledujte naše webové stránky a sociální sítě pro další termíny a přihlaste se včas, abyste si zajistili místo. Těšíme se na vás a na společné budování lepšího třídního klimatu!

Praktická aplikace metodiky

Jednou z největších výhod Tygřího světa je jeho snadná aplikovatelnost. Vychovatelé obdrželi během semináře množství aktivit, které již byly úspěšně vyzkoušeny v praxi. Tyto aktivity jim umožní efektivně pracovat s dětským kolektivem a podporovat vzájemné porozumění a respekt. Každá komunikace je tak příležitostí k budování vztahů a posilování třídního klimatu.

Význam pro vychovatele

Vychovatelky, které se zúčastnily semináře, si uvědomily, jak důležitou roli hrají v životě dětí. Jejich práce není jen o dohledu nebo organizaci volného času, ale o aktivním přispívání k emočnímu a sociálnímu rozvoji dětí. Tygří svět jim poskytl nástroje, jak tuto roli naplňovat co nejlépe. Byly nadšené z možnosti přinést do své práce nové přístupy, které jim pomohou lépe porozumět potřebám dětí a vytvořit tak prostředí, kde se děti cítí bezpečně a respektovaně.

Ohlas účastníků

Účastnice semináře pro vychovatele byly senzační. Jejich zájem o zlepšení komunikace s dětmi a hledání nových řešení byl obdivuhodný. Společně diskutovaly a zkoušely nové aktivity, které by mohly ve své práci využít. Týmové slazení, odhodlanost a motivace, kterou projevily, byly inspirativní. 

Závěr

Seminář pro vychovatele, který se konal v Lišově, byl skvělým příkladem toho, jak může být profesionální rozvoj vychovatelů prospěšný nejen pro ně samotné, ale především pro děti, se kterými pracují. Metoda Tygří svět jim poskytla nové nástroje a přístupy, které jim pomohou lépe porozumět dětským potřebám a přispět ke zlepšování třídního klimatu. Těšíme se na další semináře pro vychovatele, kde budeme moci sdílet další inovativní metody a přístupy.